Opasnost na putu: pčele

Jul 10 2012

Košnice su postavljene na svega nekoliko metara od puta kod Novog Itebeja

Uz upozorenje stručnjaka da je zbog ekstremno visokih temperatura broj teških saobraćajnih nesreća u porastu, u okolini Novog Itebeja su vozači posladnjih dana suočeni sa još jednom opasnošču: pčelama. Na oko dva kilometara od ulaza u selo, naime, u delu atara pod nazivom „Jorgovan“, pored puta i to sa obe strane smešteno je preko hiljadu košnica, a pčele često preleću sa jedne na drugu stranu, jer se na obe nalaze parcele pod suncokretom. Košnice su postavljene na svega nekoliko metara od puta.

Više meštana se zbog ove opasnosti žalilo ovih dana mesnoj zajednici, a prema rečima sekretara Jožefa Olara, nije lako naći nadležnog za rešavanje ovog problema jer ga – nema. U ovom selu, kao i susednom Srpskom Itebeju ukupno je pet-šest pčelara, a košnice o kojima je reč pripadaju većinom  vlasnicima iz centralne Srbije koji, prema rečima jednog od lokalnih pčelara, sve masovnije donose svoje košnice u vreme cvetanja suncokreta. Jedan od tih vlasnika košnica rekao je „Mađar so“-u da je dozvolu za postavljanje dobio od lokalne zadruge. Problem predstavlja, međutim, ne samo preveliki broj košnica na ovom potezu, nego što bi i nadležni (ako ima takvih) trebalo da na ovom području obezbede bezbednost učesnika u saobraćaju.

(Magyar Szo)

Ne sviđa mi seSviđa mi se (No Ratings Yet)
Loading...Loading...
Odštampajte ovaj tekst Odštampajte ovaj tekst

Pogledajte još:

Posted by on Jul 10 2012. Filed under Autonomija, Ogledalo, Vojvodina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry
NAPOMENA:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Autonomija.info. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Autonomija.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Neki komentatori, koji su duže prisutni na našem sajtu, imaju mogućnost objavljivanja komentara bez moderiranja. Molimo vas da ne zloupotrebljavate naše poverenje i da vaš iskazi budu primereni i uljudni.
Hvala na razumevanju!

Pretraga arhive

Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga

Prijatelji sajta

Log in | Designed by Gabfire theme | GoDev | Google+