Omladinski radio u finalu evropske bitke radio stanica

14 mar 2015

Ovo je prva "radio bitka" u Evropi, a reč je o udruženom programu evropskih javnih medijskih servisa

Internet omladinski „O radio“ iz Novog Sada učestvovaće u nedelju, 15. marta, u finalu bitke evropskih radio stanica (Radio Battle) koja se održava u Milanu, u Italiji, gde će predstavljati Srbiju u takmičenju sa još dve zemlje, Estonijom i Letonijom.

Ovo je prva „radio bitka“ u Evropi, a reč je o udruženom programu evropskih javnih medijskih servisa. Zajednički program traje sat vremena, a zajedno ga realizuju domaćini – italijanska medijska kuća RAI radio 2 i radio stanice koje su se plasirale u finale, dok publika može da glasa za svoje favorite preko društvene mreže Tviter.

Ideju o zajedničkom radijskom programu evropskih radio stanica pokrenuo je Filipo Solibelo sa RAI radio 2, a ovo je prvo takmičenje ove vrste, koje je trajalo četiri sedmice tokom kojih su muziku i svoje voditelje predstavile radio stanice iz svakog dela Evrope.

„O radio“ iz Novog Sada se plasirao u finale bitke u februaru u polufinalnoj bici sa Italijanima, a voditelji i produkcijski tim radija trenutno se nalaze u Milanu, gde se finale održava u sklopu evropske konferencije posvećene radijskoj industriji „Radio dani Evrope“ (Radio Days Europe).

Koncept takmičenja je da troje finalista naizmenično puštaju muziku i vode program uživo, a publika „O radio“ može da podrži tako što će uz svaki tvit dodati hešteg (hashtag) #radiobattleRS.

„Svaki tvit na hešteg #radiobattleRS je glas za naš radio. Onaj ko bude imao najviše tvitova na heštegu, taj će biti pobednik bitke, zato nas podržite u nedelju“, poručio je iz Milana voditeljski dvojac „O radija“ Aleksandar Mladenović i Sofija Balać.

Finale Radio bitke će se održati u nedelju od 20 do 21 čas, moći će da se prati na sajtu www.oradio.rs, kao i na zemljanoj frekvenciji Radio Novog Sada.

„O radio“ je omladinska redakcija pokrenuta u okviru javnog servisa Radio-televizije Vojvodine (RTV), počeo je da radi 29. novembra 2014. godine i bavi se temama koje su vezane za mlade, njihova interesovanja, zabavu, obrazovanje i probleme.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!