Omladinski O radio iz Novog Sada i sarajevski EFM zajedno na Egzitu

06 jula 2017

Dvosatni program uživo posvećen mladima

Omladinski O radio iz Novog Sada u saradnji sa sarajevskim studentskim EFM radiom, kreiraće sa ovogodišnjeg Egzit (Exit) festivala dvosatni program uživo posvećen mladima i temama koje ih zanimaju.

Program uživo sa Petrovaradinske tvrđave biće emitovan svakodnevno od 20 do 22 časa sa OPENS State of Exit zone, a nakon emisije, svake večeri O radio će prenositi uživo i koncerte sa Egzitove fjužn (Fusion) bine.

Voditelj O radija Dušan Majkić rekao je za Betu da će u programu podjednako biti zastupljeni i muzički i nemuzički sadržaji.

„Pratićemo najzanimljivija dešavanja i koncerte, imaćemo intervjue sa izvođačima, a trudićemo se da pokrijemo sve muzičke žanrove i sve velike stejdževe“, rekao je Majkić.

Naveo je i da će emisija sa kolegama iz Sarajeva biti zanimljiva, dodavši da O radio nije do sada radio takvu vrstu programa.

Urednik EFM Boris Čović pozvao je i mlade iz BiH da se uključe u živi program i da s voditeljima i gostima komuniciraju preko društvenih mreža oba radija.

„Pošto će se program slušati kod nas u BiH, kod vas u Srbiji, ali i svuda u svetu gde imamo slušaoce, mislim da je najvažnije da im prenesemo festivalsku atmosferu. Mi smo na Egzitu i donosimo vam Egzit, najbolje što može da se prenese na radiju“, rekao je Čović.

Osim radijskog programa za mlade, u OPENS State of Exit zoni svoje mesto naći će i 47 organizacija i institucija iz Novog Sada, regiona i Evrope.

Posetioci će moći da učestvuju u interaktivnim radionicama, ali i da poslušaju diskusije o društveno važnim temama.

Deo OPENS State of Exit zone rezervisan je za kvizove, projekcije kratkometražnih filmova, plesne radionice, a posetioci festivala će moći i da od recikliranog materijala naprave statuu mira i prijateljstva.

Biće reči o položaju žena u sportu, a pored toga, u saradnji sa organizacijom „Civil Rights Defenders“ biće postavljena izložba „We exist!“, koja se bavi temom roda, seksualnosti i rodnog identiteta.

Biće otvorena i izložba „The Balkan route“, koja se bavi migrantskom krizom.

Egzit festival biće zvanično otvoren danas, a trajaće u Novom Sadu do 9 juna.

O radio je omladinski internet radio, koji je deo javnog servisa Radio televizije Vojvodine (RTV).

(Beta)

Podelite ovu stranicu!