Ombudsman pocepao zdravstvenu knjižicu

22 okt 2011

Zaštitinik građana optužio lekarski lobi da uzima ogromne pare iz budžeta, dok se građanima ne pruža adekvtan medicisnka nega koju plaćaju

Pocepao sam zdravstvenu knjižicu zato što, nakon povrede mišića noge, nisam dobio adekvatnu medicinsku pomoć. To je, međutim, manje važno. Važnije je što većina naših građana takođe doživljava neprijatnosti i ne može da dobije medicinsku negu koju plaća – rekao je za „Blic“ zaštitnik građana Saša Janković.
– Mogao sam da izvadim službenu legitimaciju, ali to nisam želeo da uradim. Oni me nisu prepoznali, i bolje je što je bilo tako. Iznervirala se i moja žena i prijatelj koji je bio sa nama – rekao je Janković dodajući da bi položaj pacijenata bio bolji kad ga ne bi otežavao lekarski lobi koji uzima ogromne pare iz budžeta kroz takozvani dopunski rad.
Janković je rekao  da mesečno plaća skoro 200 evra zdravstveno osiguranje i ima pravo na kvalitetno, brzo i efikasno lečenje.
– Pošto sam bio nezadovoljan, ja sam imao mogućnosti da potražim pomoć privatnika i platio sam to, ali ogroman broj građana to ne može da uradi. Politička elita i institucije ove države zato treba da rade svoj posao – poručio je Janković.

(Blic)

Podelite ovu stranicu!