Olimpijske igre u Londonu u 3D tehnologiji

10 May 2012

BBC je u Velikoj Britaniji glavni broadcaster za Olimpijske igre 2012. te je obećao da će osigurati pokrivenost svih događaja uživo na više platformi, uključujući TV, mobitele, tablete i online

Olimpijske igre u Londonu 2012 bit će prenošene u 3D tehnologiji, najavio je BBC.

Iako neće svi događaji u televizijskim prijenosima biti prenošeni u 3D formatu, BBC je objavio da će BBC HD gledatelji koji imaju televizore koji podržavaju 3D moći gledati ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara, finale muške utrke na 100 metara i dnevne sažetke u 3D.

“Izabrali smo ove događaje zato što predstavljaju vrhunac Igara, ali i kako bismo smanjili gubitak HD (high definition) koji je posljedica naše 3D usluge “, napisao je na svom blogu Roger Mosey, BBC-ev direktor za London 2012.

Naime, postojala je bojazan da će 3D prijenos opteretititi regularni prijenos signala i to samo zbog manjine britanskih građana koji imaju kompatibilne prijemnike za prijem 3D slike.

Međutim, Mosey je naglasio da su u BBC-u svjesni toga i da je 3D rastao sporije nego što je to bilo predviđeno kada se o prijenosu u 3D prvi put razmišljalo još 2009. godine.

BBC je u Velikoj Britaniji glavni broadcaster za Olimpijske igre 2012. te je obećao da će osigurati pokrivenost svih događaja uživo na više platformi, uključujući TV, mobitele, tablete i online.

Mosey je istaknuo da je cilj BBC-a da s Olimpijskih igara 2012 “predstavi najveće trenutke u 3D” tehnologiji.

Panasonic i NBC Universal sklopili su partnertvo kako bi 3D “magiju” s Olimpijskih igara u Londonu prenijeli i američkim gledateljima.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!