Okupirajmo Novi Sad

04 nov 2011

Neformalna grupa “Okupirajmo Novi Sad” organizuje istoimeni protest u Novom Sadu, sutra u 15 časova. Protest je deo globalne akcije “Occupation”

Neformalna grupa “Okupirajmo Novi Sad” putem društvenih mreža najavljuje istoimeni protest građana za sutra. Protest je deo globalne akcije „Occupation“, koja je počela u Njujorku prošlog meseca.

Novosadski protest će se održati u 15 časova u centru Novog Sada, kod Miletićevog spomenika na Trgu slobode.

U saopštenju, anonimni organizatori navode da je u pitanju „spontana reakcija ljudi svih nacija koji više ne pristaju da žive u nehumanom globalnom sistemu zasnovanom na nepravdi, nejednakosti, eksploataciji, diskriminaciji i nasilju prebogate manjine nad osiromašenom većinom”.

– Mi koji živimo u Srbiji osećamo posledice ovakvog globalnog sistema na svakom koraku, u svakom segmentu svog života. Mi u Srbiji imamo još više razloga da se pobunimo. Mi živimo u većoj bedi, težoj obespravljenosti i u dubljem beznađu. Ovde je vlast do srži korumpirana, ovde se najmanje poštuju zakoni i ljudsko dostojanstvo a banke ostvaruju najveće profite – dodaje se u saopštenju, kojim se pozivaju građani da svojim prisustvom podrže ovu akciju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!