Okrugli sto: Uključiti Vojvodinu u pregovore sa EU

27 Jan 2016

Republička vlast mora da poštuje regionalni nivo demokratski izabranih vlasti

Paradoksalno je to što Vojvodina kroz institucije nije uključena u pregovore sa Evropskom unijom, ocenjeno je danas na okruglom stolu u Novom Sadu, na kojem je predstavljena publikacija “Regionalni ugao EU integracija”.

Učesnici su kazali da Vojvodina u više od polovine poglavlja ima svoje specifičnosti, a poglavljima će biti uređene i mnoge oblasti života, kao i finansije narednih decenija.

Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski rekao je da će ono što bude ispregovarano danas u velikoj meri uticati na to kako će izgledati finansijski period od 2027. do 2035. godine.

“To je 20 godina od danas, ali strukture i sistem koji postavljate, polazne osnove koje definišete, kao i politike koje predstavljate biće polazna osnova za period koji je pred nama”, kazao je Bugarski.

Politikolog Jovan Komšić rekao je na okruglom stolu u Medija centru Vojvodine da republička vlast mora da poštuje regionalni nivo demokratski izabranih vlasti i kada su u pitanju pregovori sa EU.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!