Ogranak AKV: Pravni fakultet urušio ugled komore i advokature

16 Nov 2016

Apsurdna i neodrživa odluka

Izvršni odbor Ogranka Advokatske komore Vojvodine (AKV) u Novom Sadu ocenio je danas da je novosadski Pravni fakultet poništavanjem doktorata bivšem predsedniku AKV Slobodanu Beljanskom urušio ugled te komore i cele advokature.

“Bitno je napomenuti da se radi o našem kolegi, koji je zauzimao više funkcija u AKV, a najistaknutije među njima su funkcija predsednika komore i dekana Akademije AKV, pa se ovim poništenjem njegovog doktorata urušava i ugled same AKV i cele advokature”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su proceduralni razlozi koje je Pravni fakultet naveo kao obrazloženje za poništavanje doktorata “teško održivi”, kao i sam postupak donošenja takve odluke, sa kojim Beljanski uopšte nije bio upoznat pre nego što je odluka doneta.

“Doktorat kolege Slobodana Beljanskog poništen je isključivo iz proceduralnih razloga, a da sama teza, ni na koji način nije dovedena u pitanje, što samu odluku, posle ovolikog protoka vremena, čini apsurdnom”, piše u saopštenju.

Ogranak AKV u Novom Sadu čini 1.150 advokata, a saopštenje je potpisao predsednik Ogranka Srđan Dobrosavljev.

Pravni fakultet u Novom Sadu poništio je doktorat koji je Beljanski na toj visokoškolskoj ustanovi odbranio 2001. godine, uz obrazloženje da nije podneo zahtev za odbranu doktorske teze.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!