Odžić (Vojvođanska partija): Vojvodini je potreban Vojvođanski front

"Verujem da će do kraja godine doći do formiranja Vojvođanskog fronta za odbranu Vojvodine"

26. sep 2018

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić izjavio je danas da je u toj pokrajini potrebno do kraja godine formirati “Vojvođanski front”, u koji bi trebalo da se okupe sve snage kojima su Vojvodina i svi njeni građani na prvom mestu.

“Krajnje je vreme, jedan je od poslednjih momenata zapravo, da to takvog okupljanja i dođe, situacija u kojoj se svi zajedno nalazimo na tako nešto nas i u upućuje. Verujem da će do kraja godine doći do formiranja Vojvođanskog fronta za odbranu Vojvodine i uspostavljanja autentične vojvođanske politike koja će biti dominantna u svim vojvođanskim opštinama, gradovima i vojvođanskom parlamentu”, naveo je Odžić u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, jedini ispravan politički put kojim Vojvodina mora krenuti je put “sopstvenog samodefinisanja i jasne provojvođanske politike”.

“Neodrživi ustavno-pravni položaj Vojvodine po kojem je vojvođanska autonomnost svedena na nivo ponižavanja, pljačkanja i poništavanja svih vojvođanskih vrednosti je nešto pred čim ni jedan građanin Vojvodine ne bi smeo da zatvara oči, a pogotovo vojvođanske stranke, organizacije i pojedinci koji aktivno učestvuju u javnom životu naše pokrajine”, kazao je Odžić.

Ocenio je da su na delu “sve grublji nasrtaji srbo-nacionalista na vojvođanski identitet”, od strane vladajućeg režima, koji je potpomognut brojnim organizacijama od kojih bi većina trebalo da bude “procesuirana i zabranjena da je pravne države i vladavine prava”.

Predsednik Vojvođanske partije je rekao da je svim tim snagama zajedno zadatak da “obesmisle, degradiraju i trajno unište svaki vid političko-ekonomskog subjektiviteta Vojvodine, a konačni cilj i “ukidanje Vojvodine kao nespornog prirodnog i istorijskog entiteta”.

“Srbijanska opozicija ne pokazuje interesovanje, ne uliva poverenje i u krajnjoj instanci nema potrebne kapacitete za rešavanje suštinskih problema Vojvodine, ona ih i ne razume, jer da ih razume i da je želela da ih reši u periodu kada je bila vlast ona bi ih i rešila”, ocenio je Odžić.

I generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je pre nekoliko dana da je došlo vreme za formiranje Vojvođanskog fronta.

Dodao je da je “krajnje vreme” da se pitanje Vojvodine više ne stavlja pod tepih i da pitanje Vojvodine ne bude zapostavljeno.

“LSV će organizovati oko sebe i pružiti ruku svim vojvođanskim strankama. Potpuno je logično da sa drugim političkim partijama, nevladinim organizacijama i drugim politički mislećim ljudima koji se zalažu za punu autonomiju Vojvodine počnemo da razgovaramo i počnemo da sarađujemo”, kazao je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Šefica
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga