Odžić: Vojvodinu ponižavaju i izrabljuju

13 apr 2015

Vreme da se Vojvođani izbore za ustavna i sva druga prava koja im pripadaju

Predsednik Vojvođanske partije (VP) Aleksandar Odžić pozvao je danas sve raseljene Vojvođane da se vrate u Vojvodinu i ulože svoj novac u vojvođansku zemlju i nekretnine.

Odžić je tokom današnje akcije u Kulpinu, gde su se prikupljali potpisi podrške za status Vojvodine kao Republike u budućem Ustavu Srbije, pozvao sve Vojvođane u rasejanju da se aktivno uključe u procese oko odbrane vojvođanskog identiteta u cilju definisanja političko-ekonomskog subjektiviteta Vojvodine.

„Mi smo ti koji ne smemo dozvoliti nasilno menjanje kulture, tradicije i istorije Vojvodine, dalju rasprodaju vojvođanske zemlje i imovine, kao ni političke pritiske u cilju oživljavanja pogubnog projekta 90-ih o ‘Velikoj Srbiji’  po principu: ‘jedan bog, jedan narod, jedan vođa'“, poručio je Odžić.

Predsednik VP je dodao i da vojvođansku multietničnost i ravnopravnost ne sme zameniti dominacija jedne nacije nad drugima.

„Svesni su toga i nacionalisti raznih boja, zato oni sve ovo i rade kako bi što više osiromašili, a potom i raselili domicilno stanovništvo iz Vojvodine. Ekonomski ponižavaju i izrabljuju najbogatiju regiju Evrope u cilju svojih bolesnih ambicija i oživljavanja promašenih projekata iz bliske nam prošliosti“, rekao je on.

Odžić je poručio da je sazrelo vreme da se Vojvođani izbore za ustavna i sva druga prava koja im pripadaju, a koja su im nasilno uduzeta 1988.godine, jer Vojvodina, kako je istakao, nikada nije bila Srpska kneževina, a još manje Ruska gubernija.

„Vojvodina pripada svim građankama i građanima Vojvodine, bez obzira na nacionalnu, versku, kulturološku ili bilo koju drugu pripadnost“, zaključio je predsednik VP.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!