Odžić: Utvrditi ko je opozicija u Srbiji

04 jan 2016

VP će podržati svaku inicijativu koja je u interesu građana Vojvodine

Predsednik Vojvođanske partije (VP) Aleksandar Odžić izjavio je danas da će ta partija podržati svaku inicijativu koja je u interesu građana Vojvodine, ali i da se mora utvrditi ko je zaista opozicija u Vojvodini i Srbiji.

Odžić je u pisanoj izjavi naveo da, ako se sagledaju nivoi vlasti od lokala do republike, lako će se doći do zaključka da su sve stranke u jednoj vrsti političkog dualizma, gde istovremeno vrše vlast i oponašaju opoziciju.

Odžić je istakao da je izuzetak u tome Vojvođanska partija, koja je, prema njegovim rečima, istinska opozicija štetočinskim politikama koje se u poslednje dve i po decenije na nasilan način vode prema Vojvodini i svim njenim građanima.

Predsednik VP je dodao i da ta partija nudi konkretna rešenja za ćorsokak u kojem se našla vojvođanska politika.

„Iz tih razloga očekujemo konkretne razgovore i tačke okupljanja stranaka, organizacija i pojedinaca po pitanju Vojvodine i budućeg života u njoj, jer ako budemo dozvolili da režim Aleksandra Vučića i njegovi ‘kadrovi’ nakon izbora budu u prilici da rešavaju pitanje vojvođanske autonomnosti, onda ćemo svi zajedno biti u mnogo većem problemu nego što smo danas“, ocenio je Odžić.

On je dodao i da ne očekuje vanredne parlamentarne izbore u Srbiji na proleće i da će naredni vojvođanski i lokalni izbori biti prilika da se stranke pred biračima izjasne na koji način misle da zaustave dalje ponižavanje, pljačkanje i propadanje Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!