Odžić: DS da predloži kandidata opozicije za premijera

20 Jan 2016

"Opozicija se okuplja da bi pobedila laž, torturu i siromaštvo"

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić zatražio je danas da se na prvom narednom sastanku opozicije donese konačan dogovor o zajedničkom nastupu na najavljenim parlamentarnim izborima, kao i da Demokratska stranka (DS) da predlog za budućeg premijera Srbije.

“Najlogičnije je da stranka koja je inicijator okupljanja opozicije i u svojoj prošlosti ima tradiciju okupljanja i suprostavljanja autoritativnim režimima, stane i ovaj put na čelo opozicione kolone u cilju smene pogubnog režima, odbrane demokratije i očuvanja građanskog društva u Srbiji”, poručio je Odžić u saopštenju za javnost.

Prema njegovom mišljenju, građani Srbije žele jasnu alternativu režimu Aleksandra Vučića i imaju velika očekivanja od ujedinjene opozicije.

“Obaveza svih nas, koji smo spremni da potpišemo izjavu o nesaradnji sa strankama aktuelnog režima, je da im to i ponudimo na narednim izborima”, ocenio je Odžić.

Dodao je da se ujedninjena opozicija okupila da bi pobedila “laž, torturu i siromaštvo koje je nametnuo aktuelni režim u prethodne četiri godine”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!