Održan protest i u Zrenjaninu

30 apr 2015

U ponedeljak će svoje zahteve predati gradskoj vlasti

U Zrenjaninu je danas održan protest, koji je organizovalo nekoliko gradskih udruženja i sindikata, a organizatori su najavili da će u ponedeljak svoje zahteve predati gradskoj vlasti.

Nekoliko stotina građana prošetalo je centrom Zrenjanina, zaustavivši se ispred Gradske kuće, gde su pročitani zahtevi, među kojima je i postupanje po pravosnažnim rešenjima za više od 4,5 hiljade radnika propalih firmi, koji ne mogu da naplate svoja potraživanja.

Okupljeni građani su poručili i da traže ispitivanje sumnjivih privatizacija. Među zahtevima je i održavanje hitne sednice lokalne skupštine, na kojoj bi se raspravljalo o ceni grejanja.

Kako je rečeno, od gradskih čelnika se traži i transparentnost po pitanju svih radnji u vezi sa fabrikom vodom, a zatraženo je i preispitivanje cene vode.

Među zahtevima je i povećanje broja lekara u srednjem Banatu, rešavanje problema sa javnim prevozom, obilaznicom, kao i zaustavljanje zaduživanja grada zbog, kako je ocenjeno, šminkanja gradskog Trga.

Organizatori su tražili od gradske vlasti i da posreduje u komunikaciji između njih i Republike, po pitanju problema koji nisu u ingerenciji lokalne samouprave.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!