Odbornici u Beloj Crkvi nastavili štrajk glađu, nestaju zapisi sa Fejsbuka

19 Jan 2016

“Umorni samo i iscrpljeni, ali od štrajka glađu nećemo odustati"

Troje odbornika i jedan član Opštinskog veća noćas su nastavili štrajk glađu jer osporavaju smenu lokalne vlasti u tom mestu, a sa pojedinih medijskih profila na društvenoj mreži Fejsbuk na “volšeban” način nestale su fotografije i video zapisi o incidentima koji su se desili prošlog petka.

“Nastavljamo sa štrajkom dok god ne dobijemo odgovor od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu na prigovore koje smo uložili na nelegalnu smenu lokalne vlasti”, kazala je jutros za agenciju Beta odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Sandra Ristić.

Ona je rekla da ne može da veruje da je ministar policije optužio odbornike LSV i Demokratske stranke da su koristili biber sprej u petak, s obzirom na to da je Ministarstvo unutrašnjih poslova sinoć saopštilo da je identifikovan i uhapšen jedan član privatnog obezbeđenja opštinske zgrade.

Sandra Ristić je dodala da ne može da veruje ni da je ministar policije rekao da je svojim očima video ugovor sa privatnom firmom za obezbeđenje, kada je načelnik Opštinske uprave Tomislav Dmitrović juče saopštio i svojim potpisom overio izjavu da takav ugovor ne postoji.

Izrazila je čuđenje i zbog činjenice da je novo rukovodstvo opštine juče obijalo zaključane kancelarije i ušlo u njih, iako je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički juče izjavila da novo rukovodstvo, do konačne odluke ministarstva, ne može da se smatra legalnim.

Urednik portala Belocrkvanske novosti Stefan Cvetković rekao je jutros agenciji Beta da su tokom noći sa Fejsbuk profila “na volšeban način” nestale fotografije i video zapisi koji svedoče o događanjima ispred i u zgradi opštine od petka i kasnije.

Sandra Ristić je još kazala da im je jutros u 7 sati uključeno grejanje u skupštinskoj sali u kojoj iz protesta spavaju od petka, ali je izrazila bojazan da će grejanje ponovo biti isključeno u 15 sati, po završetku radnog vremena.

“Umorni samo i iscrpljeni, ali od štrajka glađu nećemo odustati sve dok ne dobijemo odgovore na postavljena pitanja”, poručila je ona.

Odbornici koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) i Jedinstvene Srbije smenili su u petak na vanrednoj sednici opštinsko rukovodstvo u Beloj Crkvi i imenovali Darka Bogosavljevića iz SNS-a za novog predsednika opštine.

Sednica je održana u zgradi Kulturno-prosvetnog centra, a odbornici DS i LSV joj nisu prisustvovali.

Vojvođanski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je da će zbog situacije u Beloj Crkvi tražiti od međunarodne zajednice da zaštiti građane Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!