Odbornici iz Bele Crkve podneli krivične prijave

20 Jan 2016

Borba se nastavlja

Odbornici Skupštine opštine Bela Crkva, koji su štrajkovali glađu zbog incidenata prilikom smene lokalne vlasti, saopštili su danas da su podneli krivične prijave protiv onih koje smatraju odgovornima za incidente.

Odbornici Demokratske stranke (DS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) su simbolično u pet do dvanaest sati ispred zgrade opštine održali konferenciju za novinare, a zatim su policiji podneli krivične prijave protiv predsednika Skupštine opštine i načelnika Opštinske uprave.

Krivične prijave podnete su i protiv firme za obezbeđenje Fokus protekt iz Vršca, čije su radnike optužili da su uz nasilje sprečili građane da prisustvuju skupštini.

Odbornici su kazali da se prethodnih dana, kada su iz protesta spavali u sali Skupštine opštine i kada su 24 sata štrajkovali glađu, nisu borili za funkcije već za istinu i odgovornost.

Odbornici koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) i Jedinstvene Srbije (JS) smenili su 15. januara na vanrednoj sednici opštinsko rukovodstvo u Beloj Crkvi i imenovali Darka Bogosavljevića iz SNS za novog predsednika opštine.

Sednici su prethodili incidenti ispred zgrade opštine, a odbornici DS i LSV tvrdili su da su bili sprečeni da uđu na sednicu i da je na njih bačen suzavac ili biber sprej.

Vojvođanski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je da će, zbog situacije u Beloj Crkvi, tražiti od međunarodne zajednice da zaštiti građane Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!