O radio i ove godine u borbi za najbolju evropsku radio stanicu

11 jan 2016

U nedelju, 17. januara, O radio protiv nemačkog WDR-a

Internetski omladinski O radio, koji je deo Radio-televizije Vojvodine iz Novog Sada, ove godine će se ponovo boriti za titulu najbolje evropske radio-stanice za mlade, a prva “Radio bitka” biće održana u nedelju 17. januara.

Idejni tvorac i organizator “Radio bitke” je italijanski RAI Radio 2, takmičenje je prvi put pokrenuto prošle godine kao zajednički radijski program evropskih radio stanica, a novosadski O radio nastupio je u finalu i završio takmičenje kao drugi u Evropi.

O radio se 17. januara ponovo takmiči u ovoj prestižnoj borbi, a u prvom kvalifikacionom krugu protivnička radio stanica biće im nemački WDR, najavili su organizatori iz Italije.

Borba za naklonost slušalaca trajaće tog dana sat vremena, od 20 do 21 čas, a voditelji i di-džejevi će u svojim matičnim studijima puštati muziku i uživo komunicirati sa organizatorima iz Italije i sa protivničkom ekipom.

Kako se navodi u najavi “Radio bitke”, pobednik je onaj koji na društvenoj mreži Tviter (Twitter) za sat vremena sakupi najviše tvitova i retvitova slušalaca pod specijalnim heštegom za svaku zemlju.

Hešteg na koji slušaoci mogu 17. januara od 20 do 21 sat glasati za Srbiju je #radiobattleRS. Kako bi O radio prošao u sledeći krug takmičenja, potrebno je da sakupi više tvitova i retvitova od protivnika iz nemačkog WDR-a.

Direktan prenos će biti dostupan na strimu O radija na adresi www.oradio.rs, kao i na zemaljskoj frekvenciji Prvog programa Radio Novog Sada, na 87,7 FM.

Kako su rekli organizatori iz Italije, Nemci nisu krilli zabrinutost, jer je Oradio bio prošlogodišnji favorit.

Ove godine za titulu najboljeg takmiče se radio stanice iz ukupno 16 zemalja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!