NVO otvara radnju za pomoć žrtvama trafikinga

22 apr 2015

Socijalno-etičko preduzeće

Prodavnica đevreka i sendviča „Bagel Bejgl“, koju je osnovala nevladina agencija Atina radi pomoći žrtvama trgovine ljudima, biće svečano otvorena u četvrtak u Beogradu.

„Sav profit koji ovo socijalno-etičko preduzeće ostvari usmeravaće se na programe zaštite žrtava trgovine ljudima koje sprovodimo, a u isto vreme će to biti prostor za njihovu stalnu praksu i obuku“, navodi se u saopštenju NVO Atina.

Kako se ističe, za mnoge od žrtava to je prilika da po prvi put steknu znanja, veštine i iskustvo kako da što lakše dođu do posla.

„Bagel Bejgl“ trenutno ima pet zaposlenih i tendenciju da se razvija, ali je radnji potrebna podrška šire zajednice, kažu u Atini.

Prodavnica se nalazi u Knez Danilovoj 39, i u njoj se prodaju proizvodi od odabranih sorti domaćeg brašna, najsvežijih i najkvalitetnijih namirnica.

Na jelovniku su slani i slatki đevreci, „bejgl-sendviči“ sa mesom ili lososom, vegetarijanski i veganski sendviči, supe i sveže salate, a od pića sokovi od sveže ceđenog voća po izboru, limunade i frapei.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!