NUNS: Utvrditi ko je zabranio izveštavanje novinara sa gradilišta Beograda na vodi

"Obezbeđenje novinarskim ekipama zabranilo da snime mesto pogibije dva radnika"

14. sep 2018

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas da se najhitnije utvrdi po čijem nalogu je obezbeđenje gradilišta „Beograda na vodi“ zabranilo novinarskim ekipama da snime mesto pogibije dva radnika.

Navodeći da je pogibija radnika na tom gradilištu „važna tema od javnog interesa“, NUNS je u saopštenju zatražio da se novinarima omogući da nesmetano rade svoj posao izveštavanja o okolnostima te nesreće.

Prethodno je i Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo što je obezbeđenje gradilišta „Beograda na vodi“ novinarskim ekipama zabranilo da snime mesto pogibije dva radnika na tom gradilištu.

„UNS ističe da je pogibija dva radnika na gradilištu ‘Beograda na vodi’ događaj od javnog interesa i da Zakon o javnom informisanju i medijima propisuje da niko, pa ni privatno obezbeđenje, ne sme da ograničava rad novinara i slobodu javnog informisanja“, navelo je to novinarsko udruženje.

Dva radnika su poginula danas kada su pala sa 22. sprata objekta u izgradnji na gradilištu „Beograda na vodi“.

Po navodima pojedinih medija, obezbeđenje gradilišta nije dozvolilo novinarskim ekipama da snime mesto događaja sa obrazloženjem da je u pitanju „privatni posed“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Potop
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga