NUNS i NDNV osudili napad na novinare Sremske TV

22 apr 2015

Funkcioner vređao i psovao novinarku i snimatelja, preteći da će im "razbucati kamere"

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije su danas osudili napad člana šidskog Opštinskog veća Dušana Stefanovića na ekipu Sremske televizije i zatražili od nadležnih da hitno procesuiraju ovaj slučaj i kazne napadača.

Član Opštinskog veća Šida Dušan Stefanović jutros je vređao i psovao novinarku i snimatelja Sremske televizije, preteći da će im „razbucati kamere“, dok su oni obavljali svoj novinarski zadatak.

„Smatramo da ovaj Stefanovićev postupak rečito govori da on nije adekvatna osoba za obavljanje odgovornih poslova, te da bi bilo neophodno da čelnici šidske opštine pokrenu postupak njegovog razrešenja“, piše u saopštenju novinarskih udruženja.

Ekipa Sremske TV je istraživala priču o rezultatima konkursa za javno informisanje na teritoriji opštine Šid i od Stefanovića su pokušali da dobiju izjavu o toj temi.

„NUNS i NDNV će o ovom slučaju obavestiti domaće i međunarodne organizacije za zaštitu medijskih sloboda i ljudskih prava, a kolegama pružiti punu podršku u zaštiti njihovih prava“, poručila su udruženja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!