Novosadski studenti organizuju akciju 147 sekundi

21 apr 2015

147 mladih života nije samo koleteralna šteta fanatizma, političkih i verskih intriga, ljudske drskosti

Studentska unija Filozofskog fakulteta u Novom Sadu najavila je da će organizovati, u saradnji sa ostalim studentskim organizacijama, performans „147 sekundi“, u znak poštovanja na masakrirane studente u Keniji.

U toj organizaciji su objasnili da će novosadski studenti odglumiti žrtve tako što će 147 sekundi nepomično ležati na betonu.

„Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju javnosti da ovo nije samo prolazna vest, već globalni problem. Sve učestaliji teroristički napadi širom planete ukazuju da bezbednost građana mora biti prioritet“, ukazuje se u saopštenju Studentske unije novosadskog Filozofskog fakulteta.

U toj organizaciji su poručili da će se tom akcijom ukazati da 147 mladih života nije samo koleteralna šteta fanatizma, političkih i verskih intriga, ljudske drskosti. „147 nije samo broj“, dodaje se u saopštenju.

U organizaciji ovog događaja učestvovaće i Studentska unija Tehnološkog fakulteta, Savez studenata Prirodno matematičkog fakulteta, Savez studenata Pravnog fakulteta, Savez studenata Medicinskog fakulteta i Evanđeosko udruženje studenata Srbije.

Akcija je najavljena za četvrtak u 14 časova i 7 minuta, između Pravnog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

U napadu pripadnika somalijske islamističke terorističke grupe al-Šabab na kampus Univerziteta Garisa u Keniji 2. aprila ove godine ubijeno je 147 studenata, a 79 je povređeno.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!