Novosađanke na kursu samoodbrane

17 Feb 2014

Zbog velikog interesovanja, u budućnosti će ovakav vid obuke odbrane od nasilnika biti ponovo organizovan

Pedesetak Novosađanki učestvovalo je na prvom besplatnom kursu samoodbrane, koji je organizovala grupa građana zbog porasta nasilja u tom gradu.

Novosađanke su učestvovale u teorijskoj u praktičnoj obuci, koju je u fitnes centru Rojal gim (Royal Gym) održao instruktor samoodbrane i selektor džiudžicu reprezentacije Srbije Janoš Kopas, navodi se u današnjem saopštenju za javnost grupe građana.

Prisutnim Novosađankama obratio se i Nenad Pagonis, višestruki svetski i evopski prvak u kik boksu i jedan od najtrofejnijih srpskih sportista.

“Problem u Novom Sadu postao je vrlo vidljiv. Čini mi se kao da je neki bes obuzeo omladinu u našem gradu. Posle ovakvih obuka pripadnice lepšeg pola izlaze pre svega sa više osećaja sigurnosti i vere u sebe”, rekao je Pagonis, promoter kursa samoodbrane za Novosađanke.

Kurs je organizovala grupa građana iz novosadskog naselja Grbavica.

Ta grupa građana je u više navrata od nadležnih organa, a posebno od gradskih vlasti, zatražila da se posvete prevenciji krivičnih dela i ciljanoj edukaciji najugroženijih društvenih grupa.

Zbog velikog interesovanja, u budućnosti će ovakav vid obuke odbrane od nasilnika biti ponovo organizovan, a Novosađanke će biti blagovremeno obaveštene, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!