Majstor za tetovaže već bio osuđivan zbog neonacizma

31 jan 2012

Ispod Hitlerovog i Hesovog lika u nacističkim uniformama na nemačkom je napisano “Jedan narod, jedna država, jedan vođa” (Ein Volk, Ein Reich, Ein Fuehrer).

Novosađanin koji se bavi izradom tetovaža i koji je kao reklamu za svoj rad na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk ostavio i tetovažu nacističkog vođe Adolfa Hitlera ranije je bio osuđivan kao član zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj.

Kako su preneli lokalni mediji, on je bio jedan od učesnika incidenta na novosadskom Filozofskom fakultetu u novembru 2005. godine, kada je grupa pripadnika ove organizacije prekinula antifašističku tribinu i išamarala jednog od učesnika.

Na suđenju koje je tada usledilo G. Đ. je bio osuđen na tri meseca zatvora.

Pored Hitlera, taj Novosađanin je na leđima jedne mušterije oslikao i Rudolfa Hesa, Hitlerovog dugogodišnjeg zamenika na čelu Nacionalsocijalističke radničke partije Nemačke.

Ispod Hitlerovog i Hesovog lika u nacističkim uniformama na nemačkom je napisano “Jedan narod, jedna država, jedan vođa” (Ein Volk, Ein Reić, Ein Fuehrer).

Ovu tetovažu na Fejsbuku je “lajkovalo” 40 posetilaca te stranice, a ostavljeno je i desetak komentara, među kojima su: „Vrh!”, „Umetnik”, „Ekstra”, „Al si ih uradio, svaka ti čast!”, “Mnogo dobro”.

Na svojoj stranici Fejsbuka ovaj majstor za tetovaže ostavio je adresu u centru grada, kao i kontakt telefon.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!