Novosađani pozvani na Berlinale

14 jan 2012

Scenario za film "Heroji radničke klase" reditelja Miloša Pušića i scenariste Ivana Kneževića našao se među 12 projekata na Berlinskom festivalu.

Priča mladih Novosađana govori o borbi građevinca iz Srbije sa sistemom u kojem vladaju novac, korupcija i pohlepa, a odabrana je među 500 scenarija iz sveta. Oni će na radionicama od 9. do 16. februara sarađivati s najvećim imenima iz sveta filma.

„Vest da smo izabrani za ovogodišnje Berlinale daje nadu da ima smisla raditi i pisati. Ovaj scenario je nastavak mog prošlog filma „Jesen u mojoj ulici“, u tom smislu što se i ovde bavimo temom autsajdera, marginalizovanih ljudi koje je društvo skrajnulo u stranu“, priča Pušić.
„Heroji radničke klase” („Working Class Heroes“) je socijalna drama smeštena u svet korumpirane građevinske industrije. U jednom momentu prerasta i u triler.

Autori snimanje planiraju za 2014. „To će zavisiti od toga da li ćemo dobiti podršku državnih ustanova, pre svega Ministarstva kulture. Ako stigne njihova podrška, lakše će biti pridobiti i strane sponzore“, rekao je Ivan Knežević, prenosi list „24sata“.
Pušić i Knežević već su sarađivali na nagrađivanom filmu „Jesen u mojoj ulici“ (2009) i „Uspavanka za dečaka“ (2007), a zajedno su počeli da rade još tokom studija.

(Radio 021)

Podelite ovu stranicu!