Novo rukovodstvo ušlo u prostorije Advokatske komore Vojvodine

01 jula 2017

“S obzirom na to da staro rukovodstvo nije predalo ključeve advokatske komore, novo rukovodstvo je bilo prinuđeno da zameni brave. Prethodno smo o svemu tome obavestili policiju"

Novo rukovodstvo Advokatske komore Vojvodine (AKV) ušlo je danas u prostorije te komore u Novom Sadu, koje su od juče bile zaključane za advokate.

“S obzirom na to da staro rukovodstvo nije predalo ključeve advokatske komore, novo rukovodstvo je bilo prinuđeno da zameni brave. Prethodno smo o svemu tome obavestili policiju. Ovim je učinjen prvi korak ka normalizaciji rada u AKV-u”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je u prostorijama komore zatečeno privatno obezbeđenje, koje je bilo angažovano od strane bivšeg predsednika AKV-a Srđana Sikimića i navodi da je novo rukovodstvo otkazalo angažovanje privatnom obezbeđenju, koje je nakon toga napustilo komoru.

Delegati Skupštine AKV-a izabrali su sinoć advokata Vladimira Beljanskog iz Novog Sada za novog predsednika te komore, a pre toga su većinom glasova razrešili Srđana Sikimića i potvrdili mandate novim članovima Upravnog odbora.

Izborna skupština AKV-a održana je u prostorijama Medija centra Vojvodine, jer su prostorije AKV-a bile zaključane, pošto je Srđan Sikimić osporavao legitimnost održavanja te skupštine.

On je najavio da će u ponedeljak održati konferenciju za novinare u Medija centru u Beogradu, povodom aktuelnih dešavanja.

Vladimir Beljanski je sinoć nakon izbora na mesto predsednika AKV-a rekao da će učiniti sve da komora što pre izađe iz krize u kojoj se nalazi i dodao da svi članovi moraju zajedno raditi na tome.

„Jedan od prvih koraka biće izmena unutrašnjih propisa AKV-a, Statuta i Poslovnika o radu, a kao predsednik zalagaću se za smanjenje ovlašćenja predsednika, kako bi se smanjila podložnost uticaju jednog čoveka“, rekao je Beljanski.

Za potpredsednicu komore izabrana je Biljana Bjeletić, za predsednika Disciplinskog suda izabran je Goran Ilić, za disciplinskog sudiju AKV-a izabran je Milan Stupar, za predsednika Nadzornog odbora Ljubiša Dobrosavljev.

Zbog nemogućnosti primopredaje dužnosti starih na nove organe, doneta je odluka da će biti promenjen pečat AKV-a, a da će se do tada koristiti pečat AKV koji nosi obeležje „1“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!