Novi Urgentni centar u Novom Sadu počeo sa radom

20 Aug 2010

Urgentni centar je ne samo najmodernije opremljen, nego ima i posebnu organizaciju rada, pa je za svakog pacijenta, od momenta prijema, obezbeđeno prisustvo medicinskog osoblja i lekara.

Novi moderni Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, koji može da primi na pregled 100.000 pacijenata godišnje, danas je zvanično počeo sa radom.
Urgentni centar je ne samo najmodernije opremljen, nego ima i posebnu organizaciju rada, pa je za svakog pacijenta, od momenta prijema, obezbeđeno prisustvo medicinskog osoblja i lekara, rekao je direktor Kliničkog centra Dragan Drašković.
Dodao je da Urgentni centar ima najmoderniju dijagnostičku tehnologiju i obezbeđuje uslove za kompletnu obradu pacijenata, pa mnogi od njih neće morati da budu lečeni izvan centra, jer njegovi kapaciteti i kvalitet pokrivaju i hirurške zahvate i procedure, bilo da se radi o ortopediji, internoj medicini, kardiologiji.
Drašković je naveo da Urgentni centar ima i sopstvenu laboratoriju, kao i sale za male hirurške intervencije, za lakše povrede i manje složene hirurške zahvate.
Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić odao je priznanje osoblju Urgentnog centra jer su uspeli da otpočnu rad punim kapacitetom u kratkom vremenskom periodu.
Prema njegovim rečima, Urgentni centar je jedna od najsavremenjijih medicinskih ustanova i centara ovog tipa ne samo u Srbiji, već i u ovom delu Evrope.
“Mislim da smo zaslužili ovako sofisticarnu i rafiniranu ustanovu, gde sve izgleda drugačije i u kojoj će svi oni koji budu morali da potraže pomoć biti tretirani na sasvim novi način, u uslovima koji su na nivou najrazvijenijih zemalja sa najkvalitetnijim medicinskim tretmanom”, kazao je Pajtić.
Gradnja novog Urgentnog centra započeta je još 1991. godine, akli je potom obustavljena. Vlada Vojvodine donela je 2006. godine odluku o izgradnji centra i za taj kapitalni projekat preko pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 3,7 milijardi dinara.
(Beta)

Podelite ovu stranicu!