Novi Sad: Zapaljen automobil bivšeg predsednika AKV Srđana Sikimića

19 jula 2017

Incident se desio kasno sinoć na parkingu kod Gimnazije "Isidora Sekulić"

Automobil u vlasništvu porodice Srđana Sikimića, nekadašnjeg predsednika Advokatske komore Vojvodine, zapaljen je kasno sinoć na parkingu kod Gimnazije „Isidora Sekulić“, preneo je radio 021.

Policijski uviđaj obavljen je jutros u prisustvu veštaka, a Srđan Sikimić izjavio je za 021 da je uviđajem konstatovano da je požar podmetnut.

„Ovo je nastavak priče sa mojom smrtovnicom, koja je nedavno osvanula i zbog koje je podneta krivična prijava zbog ugrožavanja moje sigurnosti. Imali smo nedavno problema i sa kancelarijskim telefonima, koji su bili sprženi, ali tome nismo u trenutku davali velik značaj. Usmerili smo policiju na moguće nalogodavce sinoćnjeg podmetanja“, rekao je Sikimić.

Sikimić je doskora bio predsednik Advokatske komore Vojvodine.

LSV osudio paljenje automobila porodice advokata

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) osudio je paljenje automobila u vlasništvu porodice novosadskog advokata Srđana Sikimića.

LSV je upozorila da je posebno problematično to što je automobil zapaljen u centru grada, u blizini škole i državnih institucija.

„Činjenica da je automobil zapaljen u samom centru, nadomak gimnazije, Skupštine Vojvodine i Skupštine grada, upućuje na zaključak o posebnoj drskosti vinovnika ove paljevine“, navodi se u saopštenju.

Stranka očekuje od policije da „što pre identifikuje počinioce“ i dodaje da „Novi Sad nije i ne sme biti grad u kojem su ovakvi incidenti mogući“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!