Novi protest u Novom Sadu zbog suđenja u slučaju Kontrast

18 Feb 2014

"Sutra će u diskoteku ući i vaše dete"

Roditelji mladih koji su poginuli u požaru u diskoteci “Kontrast” u Novom Sadu protestovali su danas ispred novosadskog suda nezadovoljni odugovlačenjem suđenja, izricanja manjih kazni i poništavanja presuda za teška krivična dela.

Protestu su se pridružile i porodice ubijenih Novosađanki Marije Cimbal i Vladislave Červenko, a među 50 okupljenih su bili i građani iz Beograda, Zrenjanina i drugih delova Vojvodine, nezadovoljni pravosuđem u Srbiji.

Okupljeni su nosili transparente “Za Kontrast i svirepa ubistva doživotna robija”, “Kontrast zločin 21. veka protiv omladine” i “Sutra će u diskoteku ući i vaše dete”.

Građani su nosili i fotografije nastradalih u požaru u “Kontrastu”, kao i transparente “Šta radi ministar pravde”, “Uvesti smrtnu kaznu” i “36 uboda nožem, 13 opekotina, polomljena lobanja”.

Suđenje za požar u novosadskoj diskoteci “Kontrast”, u kojem je poginulo šest mladih ljudi, vraćeno je na početak do pripremnog ročišta, a slučaj je prethodno preuzeo novi sudija Višeg suda Borivoje Pap, jer je sudija Zora Jamušakov, koja je vodila suđenje, u međuvremenu otišla u penziju.

Optuženi su vlasnik diskoteke “Kontrast” Alojz Ganić (68), dvojica zakupaca – Slaviša Stanišić (46) i Dejan Ratković (36), kao i električar koji je obavljao popravke u klubu Miroslav Papuga (50).

U požaru 1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić (25), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29), Renato Vuković (21), Milena Dalmacija (26) i Tamara Miladinović (25).

Današnje okupljanje ispred suda nastavak je protesta koji su porodica i prijatelji ubijene Vladislave Červenko počeli prošle nedelje, kada je Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo presudu njenom ubici Darijanu Musiću, koji je bio osuđen na 35 godina zatvora.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!