Novi pritisci na odbornika DS u Inđiji

25 apr 2015

Džak šećera prosuli pred kuću dijabetičara

Odborniku Demokratske stranke (DS) u Skupštini opštine Inđija Živanu Pašiću, koji boluje od dijabetesa, nepoznata lica noćas su prosula džak šećera ispred kuće, potvrđeno je za Autonomiju u toj opštini.

Pašić je jedan od odbornika DS, koji su pod pritiskom potpisali inicijativu za smenu rukovodostva opštine pre deset dana, ali je dan pred zasedanje lokalnog parlamenta završio u bolnici, jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

„Ja sam šećeraš već 20 godina i to svi ovde znaju. I pred poslednju sednicu je Hitna dolazila po mene koliko mi je bilo loše. Jutros oko osam časova sam video da mi je neko ispred ulaznih vrata prosuo džak šećera“, kazao je Pašić.

Kako je rekao, pozivi od strane predstavnika SNS su se nastavili i prethodnih dana. „I dalje pokušavaju da izvrše pritisak na mene da promenim svoje političko ubeđenje, ali ja im poručujem da se to neće desiti. Ja sam u Demokratskoj stranci i u njoj ostajem, jer je to moje ljudsko pravo“, poručio je Pašić.

On je dodao da će danas prisustvovati i mitingu DS u Beogradu, gde će pozvati sve odbornike i poslanike DS da ostanu jedinstveni u svom političkom opredeljenju i idejama za koje se zalažu.

„Bio sam i u policiji danas i dao sam izjavu u vezi sa incidentom. Tražio sam i zaštitu policije, ali sumnjam da će mi to pravo biti omogućeno. Zbog toga ću, ako bude bilo potrebno, zaštititi sam sebe uz pomoć svojih prijatelja i ljudi koji mi se javljaju da mi pruže podršku. Moje pravo je da se branim“, dodao je Pašić.

On je istakao i da nikome ništa nije ukrao, niti se zamerio, te da ono što se dogodilo vidi kao politički pritisak na njega.

Noćašnji incident osudio je i predsednik opštine Inđija Petar Filipović. On je ocenio da je samo bolestan um mogao da smisli ovakav način pritiska na odbornika. Filipović je dodao da je očigledno da će Srpska napredna stranka nastaviti sa ucenama i pritiscima u Inđiji.

„Događaj od noćas je zloslutna poruka odborniku DS i ja ne mogu da verujem da je neko bio u stanju da odluči da preti na taj način. Zahtevam od policije da hitno pronađe počinioce ovog dela i da, za razliku od prošlih incidenata u Inđiji, utvrdi stvarnu odgovornost i da oni budu kažnjeni“, rekao je Filipović.

On je dodao da DS još uvek veruje u državne institucije, ali i da će, zbog najnovijih dešavanja, biti prinuđena da sama zaštiti svoje odbornike širom Srbije.

„Za razliku od SNS, mi ćemo iskoristiti sve legalne načine da zaštitimo svoje odbornike, ali i građane, od nasilja, pretnji, laži i ucena“, poručio je predsednik opštine Inđija.

Na inicijativu SNS u Inđiji je pre deset dana sazvana vanredna sednica Skupštine, na kojoj je trebalo da se razmatra zahtev opozicije za smene čelnika te opštine. SNS je pred početak zasedanja povukla svoj predlog.

Juče je u Inđiji održan i sastanak Vlade u senci DS, na kojoj je usvojena „Inđijska inicijativa“ protiv nasilja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!