Novi novosadski teatar: Izazovi mjuzikla

30 sep 2014

Novosadski Teatar "Džep" premijerno je izveo mjuzikl "Josifov šareni plašt" u režiji Tomislava Čeleketića pred punom salom u Temerinskoj 76

Novosadski Teatar „Džep“ premijerno je izveo mjuzikl „Josifov šareni plašt“ u režiji Tomislava Čeleketića (muzika: Andrew Lloyd Webber) pred punom salom u Temerinskoj 76.

U pitanju je biblijska priča o Josifu, sinu Jakovljevom, koga ljubomorna braća prodaju u roblje – a on, umesto da u Egiptu propadne, postaje faraonov poverljiv čovek i Prvi Do Glavnog. Priča je, uz muziku i ples, protkana i velikom dozom humora koji okrepljuje, naročito kada Josif, umesto da kazni braću, odluči da im pomogne, pošto ih prethodno ipak malo isprepada.

Dzep1Čeleketić, koji igra i glavnu ulogu, izjavio je posle premijere da se ekipa Teatra „Džep“ snalazila za kostime, uglavnom o svom trošku i dobrim delom i svojim ručnim radom. Mobilna postavka scenografije pokazala je drevni Egipat sa piramidama i hijeroglifima, takođe radom celog ansambla.

Za oktobar su najavljeni povratak predstave „Drakula“, „Džekil i Hajd“, nove predstave mlade ekipe dramaturga okupljene u „Džepu“ – i osnivanje teatra za osnovce i srednjoškolce „Džepić“.

(G. P. F., Autonomija)

Podelite ovu stranicu!