Nove poruke Mlade Vojvodine: Marš a ne šetnja

05 Oct 2015

Mladoj Vojvodini "ne pada na pamet" da ućestvuje u Šetnji za Vojvodinu

Plakati “Marš a ne šetnja”, koje je potpisala organizacija Mlada Vojvodina, osvanuli su jutros u Novom Sadu.

Na crno-belim plakatima manjeg formata piše “Izdajnici!!! Marš a ne šetnja!!!”, sa potpisom Mlade Vojvodine i tri zvezdice sa vojvođanske zastave.

Za danas u 16 sati u centru Novog Sada Vojvođanska partija i nevladina organizacija Vojvođanski klub zakazali su protestnu “Šetnju za Vojvodinu”, a Mlada Vojvodina je prošle sedmice u saopštenju za javnost poručila da joj “ne pada na pamet” da učestvuje u toj šetnji.

Ta organizacija je optužila Vojvođansku partiju i Vojvođanski klub da rade na “obesmišljavanju republikanske ideje” i da su “plaćenici” predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića.

“Način na koji se oni bore za Vojvodinu je samo obesmišljavanje republikanske ideje od finansijera iz Beograda. Mlada Vojvodina smatra da treba organizovati Marš za Republiku!”, pisalo je u prošlonedeljnom saopštenju koje je potpisao “Centralni komitet Mlade Vojvodine”.

Mlada Vojvodina se ogradila i od Lige socijaldemokrata Vojvodine i pozvala je da prestane da “obmanjuje javnost” i da “krene sa radikalizacijom vojvođanskog pitanja”.

Mlada Vojvodina je prošle sedmice u više vojvođanskih gradova ispisivala grafite “Vojvodina = Katalonija”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!