Novaković pušten iz policije u Vrbasu, podignuta krivična prijava

13 sep 2018

"To je politička odmazda", izjavio je funkcioner Narodne stranke

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković pušten je oko 12.30 iz policije u Vrbasu a protiv njega je podneta krivična prijava za ometanje službenog lica, nakon što je priveden jer se sa grupom ljudi protivio uklanjanju bašte jednog kafića u tom gradu.

U izjavi agenciji Beta, Novaković je rekao da je u policiji proveo od 7.30 do 12.30.

„Ja sam pokrajinski poslanik i moja je dužnost da zastupam birače svuda u Vojvodini gde su im ugrožena prava i gde pojedinci trpe šikaniranje državnih organa. U Vrbasu je policija instrumentalizovana od lokalne vlasti koja maltretira (vlasnika kafića Ognjena) Vujičića samo zato što je član Narodne stranke. Od kako je Aleksandar Vučić zavladao Srbijom, a njegov brat Andrej Novim Sadom i Vojvodinom, šikaniranje opozicije se sve vreme intenzivira“, rekao je on.

Novaković je dodao da se u svim lokalnim sredinama pomno prati ko su članovi opozicije i da se prema njima emituje agresivnost.

„Ljudima se ugrožava ekonomska egzistencija i lična bezbednost a diktatura Vučića ovako ulazi u završnu fazu. Ovo što se dogodilo Vujičiću je bilo egzemplarno kažnjavanje i ne predstavlja poruku za njega nego za sve ljude koji misle opoziciono“, rekao je Novaković.

On je odbacio tvrdnje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je policija bila napadnuta i da je asistirala lokalnoj samoupravi koja je želela da ukloni objekat bez dozvole.

Ministar policije laže! I to besramno. Sve je pravno čisto a letnju baštu uklanjaju samo zato što je vlasnik član Narodne stranke i ni zbog čega drugog. To je politička odmazda“, rekao je on.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!