Novaković pozvao Novosađane da građanskom neposlušnošću spreče rušenje Spensa

05 sep 2018

"Da Novi Sad ne bude gubitnik, a mafija dobitnik"

Poverenik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković apelovao je danas na građane Novog Sada da kroz razne vidove građanske neposlušnosti iskažu svoje neslaganje sa najavom gradske vlasti o rušenju Sportskog i poslovnog centra Vojvodine – SPENS.

„Kao bivši gradonačelnik Novog Sada, apelujem da reagujemo na vreme, da nas ne iznenade bageri i konačni skor njihovog plana da Novi Sad bude gubitnik, a mafija dobitnik. Pozivam vas, na sve vidove građanske neposlušnosti i otpora“, naveo je Novaković u saopštenju.

Dodaje se da građani nemaju prava da ćute dok se sprema rušenje tog centra, koji je kako je ocenio „deo tradicije, arhitektonski biser grada i neodvojivi deo urbanog i sportskog identiteta Novog Sada“.

Novaković je u saopštenju podsetio da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio da će umesto SPENSA biti izgrađen „manji, funkcionalniji, ekonomičniji i efikasniji sportski centar“.

„Zaboravio je da građane informiše da bi rušenje SPENS-a i gradnja novog sportskog objekta koštala najmanje oko 30 miliona evra, dok bi za investicioni oporavak SPENS-a trebalo uložiti oko 10 miliona„, naveo je Novaković.

On je ocenio da bi posle rušenja SPENS-a i izmeštanja stadiona FK Vojvodine na periferiju Novog Sada ukrupnjavanjem obezbedilo 150.000 metra kvadratnih najvrednijeg gradskog građevinskog zemljišta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!