Novaković: Kako su povezani bašta u Vrbasu i kafana na Pančićevom vrhu

27 avg 2018

"Andreju Vučiću – vreme ćutanja i došaptavanja je prošlo"

Poverenik Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković izjavio je danas da protivpravno uklonjena bašta kafića iz Vrbasa, samo zato što je suvlasnik njihov funkcioner Ognjen Vujić koji ne krije političko opredeljenje i apelovao na građane da „dignu glas i pobuni se protiv nasilnika“ u svojim sredinama.

Novaković je u saopštenju naveo da je u uklanjanju bašte asistirala policija, a da iza svega stoje predsednik opštine Milan Glušac i „izvesni“ (zamenik gradonačelnika Novog Sada) Srđan Kružević koji je „čovek od poverenja“ brata predsednika Andreja Vučića.

Prema njegovim rečima, dolaskom SNS-a na vlast, „na velika vrata su ušli takozvani koordinatori“, koji su po pravilu članovi Izvršnog odbora te stranke i koji preuzimaju odgovornost za određen broj opština.

„Iako nemaju institucionalno mesto i formalni osnov za odlučivanje, oni su gospodari života i smrti. Bez njihove saglasnosti u stranci i u vlasti ništa ne sme da se uradi“, rekao je Novaković, koji je bivši gradonačelnik Novog Sada.

On je optužio Andreja Vučića da predvodi „koordinatore“ SNS-a u Vojvodini, koji poslednjih šest godina ne prestaju da prete, maltretiraju i vrše pritiske nad ljudima koji su opoziciono nastrojeni.

„Kada treba rušiti kafanu na Pančićevom vrhu, ministarka Zorana Mihajlović se žali da nema asistenciju policije, ali kada treba protivpravno rušiti letnju baštu u Vrbasu – policija asistira. Zašto? Zato što kafanu na Pančićevom vrhu, kao najlepšem delu Kopaonika štiti Aleksandar Vučić, a njegov brat Andrej lično instistira da se ukloni bašta u Vrbasu“, napisao je Novaković.

Naglasio je da Narodna stranka neće ćutati i da će učiniti javnim svaki pokušaj SNS-a da zaplaši i obeshrabri građane koji su opoziciono raspoloženi.

„Pozivam građane da svako u svojoj sredini digne glas i pobuni se protiv ovih nasilnika. Pozivam sve ljude koji trpe njihovu torturu da o svemu čuvaju pisani trag, a po proceni da se obrate tužilaštvu i policiji“, naveo je Novaković i poručio: „Andreju Vučiću – vreme ćutanja i došaptavanja je prošlo“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!