Nova: Žeželjev most je Skadar na Dunavu

23 apr 2015

Dušan Bajatović da ispuni svoje obećanje

Novosadski odbor Nove stranke ocenio je danas da je izgradnja Žeželjevog mosta najbolji primer kako funkcioniše vlast u Srbiji. U saopštenju te stranke dodaje se da je to po sistemu „laži i odlaži“.

Nova je podsetila da je most, koji je 1961. godine završen za svega četiri godine, u 21. veku za isti period izgrađen tek 30 odsto, te da je Vlada Srbije za to okrivila dodatne radove u vrednosti od dva miliona evra, dok most ukupno košta 50 miliona evra.

„To je neosnovani argument za obračun sa političkim protivnicima, a osnovni razlog kašnjenja je to što je uloga investitora poverena ‘Železnicama Srbije’ koje na najbolji način oslikavaju nestručnost, nesposobnost i politikanstvo sadašnje vlasti“, piše u saopštenju te stranke.

Nova je ocenila da su u Železnicama Srbije stručni i sposobni kadrovi skrajnuti i da se zbog toga dešava „sramota oko izgradnje Žeželjevog mosta“, ali i mnogi drugi propusti.

Ta stranka je ocenila da je Žeželjev most važan za građane Novog Sada i najvažniji objekat na planiranoj pruzi Beograd-Budimpešta.

„Novosadski odbor Nove stranke se pita koliko će trajati izgradnja pruge kada ovoliko vremena treba ovoj ‘reformskoj’ vladi da izgradi jedan most. Ono što ohrabruje je to što se kod pruge krenulo od studije izvodljivosti, a ne od makete kao u slučaju ‘Beograda na vodi’. Verovatno su ‘stručnjaci’ procenili da bi im maketa bila predugačka“, poručuje se u saopštenju.

Ta stranka je osudila uplitanje politike u projekat izgradnje Žeželjevog mosta, zbog čije nerealizacije, kako se ističe, trpe svi građani Srbije.

„Ujedno, kad već ministarka Zorana Mihajlović nije ispunila nijedno obećanje, predlažemo gospodinu Dušanu Bajatoviću da ispuni svoje obećanje i da doprinese nastavku izgradnje kupanjem u Dunavu“, navodi se u saopštenju Nove.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!