Nova vlast u Temerinu

13 Mar 2014

Gradonačelnik Andraš Gustonj iz DSVM-a

Na sednici Skupštine opštine Temerin u prisustvu 20 odbornika tajnim glasanjem izglasano je nepoverenje dosadašnjem gradonačelniku Vladislavu Capeku i za novog gradonačelnika izabran je Andraš Gustonj, njegov zamenik je Nikola Ember, a predsednik skupštine je Boško Govedarica.

Umesto dosadašnjih osam odeljenja, lokalna samouprava će imati šest odeljenja.

Novu vladajuću koaliciju u Temerinu čine Demokratska stranka, Liberalno-demokratska partija, Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija, Socijalistička partija Srbije, Partija udruženih penzionera Srbije, Demokratska stranka vojvođanskih Mađara i Srpska radikalna stranka. U ovom trenutku temerinsku opoziciju čine Srpska napredna stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Srpski pokret obnove i Savez vojvođanskih Mađara.

Sem Saveza vojvođanskih Mađara predstavnici opozicije nisu bili prisutni na sednici, ali u momentu izbora predsednika opštine ni predstavnici SVM-a nisu bili u sali. „Prethodna koalicija se raspala raspadom Demokratske stranke, a počev od tog događaja vršen je ogroman pritisak na nas od strane Srpske napredne stranke da zajedno formiramo koaliciju“, izjavio je Andraš Gustonj koji je član Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM).

(Vajdasag Ma) 

Podelite ovu stranicu!