Nova stranka: Zajedništvo donosi pobedu na beogradskim izborima

28 Jul 2017

"Zajedničkim snagama možemo da pobedimo čak i takve nefer uslove i sprečimo masovnu krađu glasova"

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da zajedništvo donosi pobedu opoziciji na beogradskim izborima.

“Nova stranka je otvorena za razgovore i dogovore sa onim političkim snagama čije je opoziciono delovanje u odnosu na aktuelni režim nesumnjivo. Učinićemo sve što je do nas da do zajedničke liste prodemokratskih opozicionih stranaka i pokreta za beogradske izbore dođe. Ukoliko se, uprkos našim naporima, to ipak ne desi, Nova stranka biće spremna da na ove izbore izađe samostalno, sa konkretnim programom i kredibilnim kandidatima koje će predvoditi Vesna Rakić Vodinelić, profesorka prava i predsednica Saveta stranke”, rekao je Živković na sednici beogradskog odbora Nove stranke.

Dodao je da beogradski odbor Nove stranke već sad radi u “režimu povišene borbene gotovosti”, te da je spreman da “sve što pripremi, konkretne predloge rešenja za goruće probleme u prestonici, uloži u pobedničku zajedničku listu”.

Živković je naveo i da je oformljen pregovarački tim stranke, koji će razgovarati sa drugim akterima i odlučivati o saradnji, te da ga čine Vesna Rakić Vodinelić, potpredsednici Nove stranke Aleksandar Stanković i Mira Petrović, kao i Aris Movsesijan, vršilac dužnosti predsednika beogradskog odbora Nove stranke.

“Beograd bi trebalo da bude prvo mesto gde će aktuelni režim pretrpeti poraz. Znamo da će izborni uslovi biti nedemokratski, da SNS već uveliko radi na pripremi izborne krađe. Pojedini predlažu bojkot takvih izbora, ali to je besmisleno i ne bi ni najmanje naljutilo aktuelni režim. Naprotiv. Zato je potrebno udruživanje, jer zajedničkim snagama možemo da pobedimo čak i takve nefer uslove i sprečimo masovnu krađu glasova”, poručio je Živković.

Aris Movsesijan je rekao da će glavni fokus na predstojećim izborima u Beogradu biti na kontroli regularnosti izbora, jer je ona na prethodnim, predsedničkim izborima u velikoj meri podbacila.

“Nova stranka će na svakom biračkom mestu obezbediti dobro pripremljene kontrolore, sa čijim obukama već sada otpočinjemo. Plasiranje informacija da je Vučić nepobediv, raznim insinuacijama da će prekrajati izbornu volju građana, ovog puta neće proći”, zaključio je Movsesijan.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!