Nova stranka traži smenu ministra policije zbog slučaja Pećinci

01 dec 2017

"Stefanović izmišlja dokaze"

Nova stranka zatražila je večeras smenu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zbog kako se navodi, „gnusne neistine i pokušaja lažiranja istrage“ u vezi sa hapšenjem osumnjičenog za provalu u kuću funkcionerke te partije u Pećincima.

Podsećajući da je Stefanović ranije danas kazao kako je osumnjičenog prepoznao suprug funkcionerke Nove stranke, ta partija je navela da Dejan Ristić, suprug Jelene Grujić Ristić, „nije identifikovao nijednog od siledžija koji su im naoružani upali u dom“.

„Grujić je juče pozvan u policijsku stanicu radi postupka identifikacije, gde su mu pokazane fotografije osmorice muškaraca, kao potencijalno osumnjičenih. Samo za jedno lice je Dejan Ristić naveo da donekle liči na jednog od razbojnika, ali da nikako ne može da tvrdi da to jeste on“, piše u saopštenju.

Nova je navela i da su Jelena i Dejan Ristić, „zaprepašćeni ovakvom izjavom Stefanovića, momentalno kontaktirali sa načelnikom pećinačke policije koji im je na to odgovorio da ne zna o čemu se radi“.

„Još jednom je Stefanović pokazao da ne poseduje nikakve kompetencije za rukovođenje dodeljenim mu resorom, jer istragu proglašava zaključenom uprkos nemanju ili još gore, izmišljanju dokaza. Jasno nam je da po svaku cenu nastoji da ubedi javnost da upad u dom predsednice Opštinskog odbora Pećinci nije politički motivisan pokušaj zastrašivanja, već provala radi krađe, iako iz kuće nije ništa izneto“, stoji u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da je policija uhapsila muškarca iz okoline Šapca zbog sumnje da je izvršio više provala u opštini Pećinci, uključujući i provalu u kuću predsednice Opštinskog odbora Nove stranke.

Navodeći da je ta istraga bila proglašena kao jedan od prioriteta MUP-a, Stefanović je kazao da je policija „pronašla dovoljno dokaza i uhapsila izvršioca“ koga je kako je rekao, prepoznao suprug predsednice odbora Nove stranke.

„Važno je reći da ova provala ni na koji način nije politički motivisana, već se dovodi u vezu sa više razbojničkih pljački u prethodnom periodu za koje se sumnjiči upravo N. A“, dodao je ministar.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!