Nova stranka: Pretnje Mariniki Tepić na grafitima u Beogradu

13 dec 2017

"Ova organizovana haranga očigledno se sprovodi uz saglasnost vladajućih političkih faktora i državnih organa"

U Beogradu su danas ispisani grafiti sa pretnjama poslanici Nove stranke Mariniki Tepić, saopštila je danas ta stranka.

Navodi se da su ispisani grafiti „Marinika, shvati, nećemo stati“ i „Korneliu Kodreanu ne Marinika Čobanu“, čime se, kako ocenjuje NS, višesedmična prljava, brutalna i opasna hajka na narodnu poslanicu Mariniku Tepić još više intenzivira.

„Što je najgore, ova organizovana haranga očigledno se sprovodi uz saglasnost vladajućih političkih faktora i državnih organa“, navodi se u saopštenju.

Nova stranka zahteva od policije, a pogotovu od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac, da konačno počnu da rade svoj posao i da preduzmu hitne mere i stanu u zaštitu Marinike Tepić.

U saopštenju podsećaju da je zbog svoje beskompromisne borbe za demokratiju i poštovanje ljudskih prava, Tepićeva već više od mesec dana meta brutalnih napada fašističkih organizacija, paraorganizacija i pojedinaca.

„Sramotno je da se danas u Srbiji fašizam osnažuje uz saglasnost aktuelnog režima, te da očigledno okupirani ili ucenjeni državni organi ne staju u zaštitu građana koji su meta najprljavijeg iživljavanja. Ukoliko se ne preduzmu hitne mere, pitanje je dana kada će sa jezika mržnje preći na dela. To moramo sprečiti“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković pozvao je juče nadležne državne organe da „izvrše procenu“ da li je poslanici Mariniki Tepić potrebna zaštita zbog pretnji kojima je izložena, ali, kako je Beti rečeno u toj stranci, odgovor još nisu dobili.

On je rekao da očekuje od nadležnih da kažu da li je Marinika Tepić slobodna da se kreće bez straha za sebe i porodicu, ili nije.

„Ako nije, neka joj se da zaštita, a ako procene da jeste, neka pruže dokaze čime je obezbeđena njena sloboda“, zatražio je juče Živković.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!