Nova stranka: Policija da ispita poslovanje JP kojima rukovodi Treća Srbija

02 mar 2015

"Udruženi poduhvat" protiv zakona

Nova stranka oštro je danas kritikovala odbijanje gradskih vlasti da se na sednici Skupštine grada Novog Sada raspravlja o odgovornosti pojedinih direktora za poslovanje gradskih preduzeća, u kojima je Državna revizorska institucija (DRI) uočila brojne nepravilnosti.

“Ignorisanje izveštaja DRI vrhunac je licemerja vlasti koja samo retorički proklamuje borbu protiv kriminala i korupcije. Očigledno je da ta borba ne važi za SNS i koalicione partnere”, ocenila je Nova stranka u saopštenju za javnost.

Dodala je da bi, nakon izveštaja DRI o poslovanju JKP Lisje i JKP Informatika, odgovornošću rukovodstava tih preduzeća trebalo da se bave, pored lokalnog parlamenta, i policija i tužilaštvo.

“Iz pomenutih izveštaja DRI jasno se vidi da nije u pitanju loše poslovanje nego ‘udruženi poduhvat’ preduzet od strane interesne organizacije pod imenom Treća Srbija”, navodi se u saopštenju za javnost.

Nova stranka je podsetila da se u izveštajima DRI vidi da su u tim preduzećima izvršene nabavke mimo Zakona o javnim nabavkama ili uz njegovo kršenje: u JKP Informatika za 66 miliona, a u JKP Lisje za 33 miliona dinara.

“O razmerama bahatosti rukovodstva Treće Srbije govori i podatak da su u 2013. godini povećali i broj stalno zaposlenih u oba preduzeća: u Informatici za 28, a u Lisju za 44”, navodi se u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!