Nova stranka: Nema ulaska u EU bez medijskih sloboda u Srbiji

02 nov 2018

"Ostaćemo na crnom spisku država koje su zauvek odvele svoje građane u mračni tunel jednoumlja i diktature"

Nova stranka ocenila je danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, da Srbija neće naći svoje mesto u Evropskoj uniji bez medijskih sloboda, kvalitetnog informisanja, slobode mišljenja i izražavanja.

„Srbija ne samo što nikada neće naći svoje mesto u Evropskoj uniji, već će ostati na crnom spisku država koje su zauvek odvele svoje građane u mračni tunel jednoumlja i diktature, u kojem nažalost žive već punih 5 godina“, navela je Nova stranka u saopštenju.

Nova stranka je navela da je zabrinuta nad alarmantnim brojkama prema kojima je u poslednjih 25 godina stradalo skoro 2.500 novinara koji su samo obavljali svoj posao.

„Podsećamo državne organe, koji uporno ćute, da je njihova zakonska, međunarodna i ljudska obaveza da profesiju zaštite, pre svega, od sebe samih i pritisaka koji vode cenzuri, autocenzuri i strahu novinara za živote i golu egzistenciju. Ujedno pružamo punu podršku zahtevu Nezavisnog udruženja novinara Srbije da država preuzme odgovornost za nekažnjavanje napada na novinare“, navela je ta stranka.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!