Nova stranka: Gradsko zelenilo namešta tendere

11 mar 2015

Kako i kada će jedini izabrani ponuđač isporučiti 15.000 tona zemlje za samo 72 sata?

Novosadski odbor Nove stranke ocenio je danas u saopštenju da je borba protiv korupcije samo deklarativna i da nema nikakvih rezultata, te da je svakodnevna priča o tome obična demagogija. Ta stranka je kao primer navela novosadsko JKP „Gradsko zelenilo“ i navela da ovo preduzeće „drsko i bahato“ namešta tendere.

U saopštenju se objašnjava da se na poslednje tri javne nabavke plodne zemlje za potrebe „Gradskog zelenila“ javila samo jedna firma. „Neverovatno je da,  u zemljom bogatoj ravnici, niko ne može da obezbedi zemlju izuzev firme KTM Trans Čenej. Zemlju naravno mogu i drugi da obezbede, ali ne mogu  da ispune uslov iz tendera, odnosno da količine od dve do šest hiljada kubnih metara isporuče za maksimalno jedan do dva dana“, naveo je gradski odbor Nove stranke.

Kako se ističe, za tender koji je trenutno u toku i čije je otvaranje zakazano u četvrtak obaveza isporučioca je da 15.000 tona zemlje preveze na lokaciju u Bulevaru Kneza Miloša za maksimalno tri dana. „Ovaj poduhvat će zaseniti afere ‘Kolubara’ i ‘Tamnava’ jer će se kao i do sada svakog sata isporučivati minimalno 200 tona zemlje neprekidno 72 sata na prostor koji tu količinu  ne može da primi. JKP ‘Gradsko zelenilo’ je u 2013. godini imalo gubitak od 154 miliona dinara i očigledno da ne žale novce kada je neko ‘brz i efikasan'“, piše u saopštenju.

U Novoj stranci su ocenili da je ovo očigledni primer nameštenih tendera koje plaćaju Novosađani i koji vređaju zdrav razum građana. „Nova stranka poziva sugrađane da se sami uvere u  još jedan Ginisovog rekorda dostojan  poduhvat sadašnje vlasti, a nadležne institucije da provere  kako i kada će jedini i ‘nesumnjivo’ izabrani ponuđač  isporučiti 15.000 tona zemlje za samo 72 sata“, poručili su u toj stranci.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!