Nova: SNS otima Elektrovojvodinu

04 May 2015

Ova vlast je kontinuitet politike iz devedesetih godina, kada je Vojvodina devastirana i opljačkana

Nova stranka optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da od građana Vojvodine “otima” kompaniju Elektrovojvodina, “pod maskom” reorganizacije Elektroprivrede Srbije (EPS).

“Otimanje Elektrovojvodine pod maskom reorganizacije EPS-a je prelilo čašu nezadovoljstva i pokazalo da je ova vlast samo kontinuitet politike vlasti iz devedesetih godina, kada je Vojvodina devastirana i opljačkana”, navela je Nova stranka u saopštenju za javnost.

Ta stranka je predložila da buduće jedinstveno privredno društvo bude zasnovano na Elektrovojvodini kao najboljem delu EPS-a i da sedište te nove kompanije bude u Novom Sadu.

“Na taj način će se na delu pokazati smisao reorganizacije, suština decentralizacije i otkloniće se svaka sumnja o ukidanju autonomije Vojvodine. Ukoliko se ovaj predlog ne prihvati, svim građanima Vojvodine će biti jasno da je vladajućoj kliki jedino važno da osvoje Vojvodinu, ukinu autonomiju i opljačkaju sve što je preostalo od njenih resursa”, ocenila je Nova stranka.

U saopštenju se podseća da Elektrovojvodina zapošljava više od 2.500 radnika, ostvaruje dobit veću od 20 miliona evra i po raznim osnovama lokalnim samoupravama u Vojvodini prihoduje više od šest miliona evra.

Elektrovojvodina je najuspešnije distributivno preduzeće u sistemu EPS-a po svim parametrima sa 40 milona evra investicija godišnje, navela je Nova stranka.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!