Nova predsednica Skupštine grada imenovana i odmah otišla na porodiljsko

13 mar 2015

Smenili Sinišu Sevića u odsustvu

Odbornici Skupštine grada Novog Sada smenili su danas predsednika skupštine Sinišu Sevića i na njegovo mesto imenovali Jelenu Crnogorac, koja se odmah potom vratila na porodiljsko bolovanje, jer se porodila u utorak.

Njenu funkciju će do daljnjeg obavljati zamenik predsednika Skupštine grada Miroslav Ilić iz Treće Srbije.

Siniša Sević nije prisustvovao sednici, jer se nalazi na službenom putu u SAD, odakle se vraća u ponedeljak, 16. marta.

Njegovu smenu je zatražilo 45 odbornika vladajuće većine, nakon sukoba u novosadskom odboru Socijalističke partije Srbije (SPS), čiji je Sević bio predsednik, ali je isključen iz stranke.

Pored Sevića, iz stranke je isključen i njen nekadašnji funkcioner Đorđe Petrović, koji je danas smenjen sa mesta predsednika kadrovske komisije Skupštine grada.

Sević, Petrović i još jedna odbornica SPS-a Klaudija Ilić formirali su posebnu odborničku grupu, dok socijaliste sada zvanično predstavlja grupa odbornika Jedinstvene Srbije, PUPS-a, kao i bivši odbornici Demokratske stranke Srbije i Demokratske stranke koji su napustili te stranke pa sada deluju samostalno ili kao članovi grupe Novosadski demokratski pokret.

Iz SPS-a su ranije zatražili od troje njihovih bivših odbornika daju ostavke i vrate mandate.

Za novog predsednika Gradskog odbora SPS-a u Novom Sadu juče je izabran Slobodan Cvetković, koji je generalni direktor Novosadskog sajma.

(Autonomija/021)

Podelite ovu stranicu!