NOVA: Hiljadu i jedan dan laži Aleksandra Vučića

28 Apr 2015

"Svi treba glasno da kažemo da u bajke iz Vođine zbirke ne verujemo!"

Prošao je hiljadu i jedan dan od kada je gospodar naših sudbina postao Aleksandar Vučić. Taj period je plagijat zbirke arapskih bajki „Hiljadu i jedna noć“, ali je srećna okolnost što su „arapski prijatelji“ našli svoje interese u Srbiji, pa će i ovo plagiranje, što je specijalnost sadašnje vlasti, proći bez posledica, saopštila je danas Nova stranka.

Kao i u orginalnoj verziji arapske bajke, građani Srbije svaki dan slušaju po jednu bajku i na taj način produžavaju život pun bede, poniženja, straha. U ovdašnjoj naprednoj zbirci se nalaze bajke poput: „Čovek koji nikad ne spava“, „Bolji život“, „Boj protiv kriminala i korupcije“, „Bitka za srpske interese na Kosovu“, „Er Srbija – besplatni leteći ćilim“, „Fabrika čarobnih čipova“, „Mercedes iz Zemuna“, „Beograd na vodi“, „Budžetski suficit“, „Kanal do Soluna“, „Krađa identiteta“, „Teleportovanje ministra Bate“. Ima u zbirci i epskih priča kao što su „Spasilac iz Feketića“, „Šabac ne sme pasti“, „Biblijske poplave“, „Muljanje u izmuljivanju Tamnave“. Naravno, kao i u svim pričama postoje i negativci, a to su u ovoj “naprednoj” zbirci svi koji misle svojom glavom i ne veruju u bajke, ocenila je Nova stranka.

Gradski odbor Nove stranke Novi Sad zna da pripovedač ima ideja za još hiljadu bajki, ali upozorava da što ih duže slušamo naša realnost je sve veća beda, obespravljenost, ponižavanje i beznađe. Zato pozivamo sve građane koji su sačuvali dostojanstvo, poštenje i hrabrost, koji su do sada bili samo nemi posmatrači, da se trgnu i pomognu u izgradnji modernog, pravednog, evropskog društva. Za početak, svi treba glasno da kažemo da u bajke iz Vođine zbirke ne verujemo!, poručila je Nova stranka.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!