- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Niš: Preko 2.000 građana tražilo vraćanje aerodroma i ostavke gradskih čelnika

Više od 2.000 građana tražilo je danas na protestu u centru Niša vraćanje aerodroma u Nišu pod jurisdikciju grada i ostavke gradonačelnika i gradskog veća koje je donelo odluku da se aerodrom ustupi republičkoj vlasti.

„Zahtevamo da skupština grada Niša ne prihvati i poništi odluku o ustupanju aerodroma koju je donelo gradsko veće i da članovi ovog tela kao i gradonačelnik, podnesu ostavke“, bio je osnovni zahtev demonstranata koji su izneli pred kancelarijom niškog gradonačelnika.

Protest koji je počeo u 17 časova, završen je skandiranjem „Ostavke, ostavke“ i „Čiji aerodrom – naš aerodrom“ i uz papirnate avione kojima su demonstranti zasipali zgradu u kojoj se nalazi sedište niškog gradonačelnika.

Za nedelju je zakazan nastavak protesta na istom mestu, u isto vreme i sa istim zahtevima.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je danas, nešto pre protesta, da će nastaviti da ulaže u opremu i razvoj niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ jer želi da taj aerodrom bude centar avio-saobraćaja čitavog regiona.

To ministarstvo je dodalo da bez dosadašnjih ulaganja ministarstva i Vlade Srbije, Grad Niš ne bi imao takav aerodrom i broj putnika koji danas dolaze na „Konstatin Veliki“.

Gradsko veće Niša donelo je juče odluku da se aerodrom „Konstantin Veliki“ ustupi republičkoj vlasti.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!