Nema više gužvi ispred šaltera

16 Jan 2012

U Policijskoj upravi Novi Sad poslednjih nedelja dnevno se rešava oko 1.400 različitih zahteva građana

Pred šalterima za registraciju vozila u novosadskim policijskim stanicama nema više gužvi, nakon što je policija prošle sedmice do ponoći produžila radno vreme šaltera za izdavanje ličnih dokumenata i saobraćajnih dozvola.

Šalteri će i večeras raditi do ponoći, a u četvrtak, petak i subotu primljeno je ukupno oko 3.500 zahteva, rečeno je agenciji Beta u policiji.

Prošle sedmice je došlo do tuče u jednom od dugačkih redova ispred policijske stanice, navodno zbog toga što su građani odbili da kupuju brojeve za čekanje u redu od preprodavaca koji te brojeve prodaju za dve do sedam hiljada dinara.

Vršilac dužnosti načelnika novosadske policije Stevan Krstić rekao je prošle nedelje da su gužve na šalterima posledica štrajka policije, tokom kojeg se nagomilalo više od 10.000 zahteva za registraciju.

U Policijskoj upravi Novi Sad poslednjih nedelja dnevno se  rešava oko 1.400 različitih zahteva građana, rečeno je agenciji Beta u petak u novosadskoj policiji.

Prema rečima portparolke novosadske policije Mileve Tomić, od tog broja 900 zahteva se odnosi na registraciju vozila, dok se ostatak pretežno odnosi na izradu ličnih karata, pasoša i saobraćajnih dozvola.

Gradski čelnici u više navrata su tražili od Ministarstva unutrašnjih poslova da otvori policijsku stanicu u delu grada Novo naselje, kako bi se povećala bezbednost i smanjile gužve pred policijskim šalterima u gradu.

Gradske vlasti su ranije Policijskoj upravi Novi Sad ustupile i jedan deo svojih službenika za rad na šalterima, kako bi se smanjile gužve.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović iz Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražio je da bude osnovana Policijska uprava za Vojvodinu i da pokrajna ima nadležnost nad njom.

On je ocenio da bi se rad policije na taj način unapredio i učinio efikasnijim.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!