Ne davimo Beograd: Vojna policija sprečava održavanje našeg završnog mitinga

01 mar 2018

Aktivisti Inicijative poručuju da se neće skloniti

Kandidat za odbornika za gradsku skupštinu Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Radomir Lazović izjavio je večeras da je vojna policija blokirala je ulazak njihovih aktivista i simpatizera u napuštenu vojnu zgradu na Dorćolu, gde je zakazano održavanje završnog skupa njihove predizborne kampanje.

„Vojna policija je tu, ne dozvoljava ulazak u napuštenu zgradu. Oni koji su došli pre Vojne policije su i dalje unutra i oni mogu da izađu, ali niko nov ne može da uđe“, rekao je Lazović agenciji Beta.

Kako javlja reporter agencije Beta, ispred napuštene zgrade trenutno je oko 40 aktivista Incijative i njihov broj raste obzirom da je početak završnog skupa zakazan za 20 časova.

Lazović je kazao da aktivisti neće otići, ukoliko vojna policija ostane i nakon 20 časova ispred ulaza.

„Ako je potrebno održaćemo skup napolju“, rekao je on i dodao da nije u pitanju samo održavanje njihovog predizbornog skupa, već to što takvi napušteni prostoru mogu da budu iskorišćeni za dobrobit zajednice.

„Sad je velika zima, a u toj zgradi bi mogli da budu beskućnici“, kazao je Lazović.

Prethodno je prvi na listi Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“, Dobrica Veselinović kazao je da Vojna policija reagovala kako bi se sprečila održavanje završnog događaja predizborne kampanje Inicijative, ali da oni neće otići i da će tribina biti održana.

„Vojna policija je tu već jedan sat, pokušavaju da nas izbace. Nas je tu tridesetak i tu smo još od 14 časova“, kazao je Veselinović za agenciju Beta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!