NDNV: Odlazak Danice Vučenić iz novinarstva veliki gubitak za profesiju

19 mar 2015

SNS još jednom pokazao da mu odgovaraju samo novinari i mediji koji su “sluge njihovih ličnih i stranačkih interesa”

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da je odlazak članice tog udruženja Danice Vučenić iz novinarstva ogroman gubitak za profesiju i ocenilo da taj slučaj treba čitati u kontekstu potpuno neprihvatljivog odnosa vlasti i vladajuće Srpske napredne stranke prema medijima i novinarima.

“Odlučujući da bojkotuje autorsku emisiju ‘Jedan na jedan’, Srpska napredna stranka (SNS) je onemogućila Danicu Vučenić da radi svoj posao i direktno uticala na njenu principijelnu odluku da – nadamo se privremeno – napusti novinarstvo”, naveo je NDNV u saopštenju za javnost.

To novinarsko udruženje optužilo je SNS da je na taj način pokazao da mu odgovaraju samo novinari i mediji koji su “sluge njihovih ličnih i stranačkih interesa”, a da one koji profesionalno obavljaju odgovoran novinarski posao i misle svojom glavom smatra “neprijateljima koje treba dezavuisati”.

“Autorska emisija ‘Jedan na jedan’ bila je jedna od retkih preostalih emisija koja se kroz formu intervjua bavila bitnim političkim i društvenim pitanjima kroz oštru kritičku prizmu novinarke sa velikim profesionalnim integritetom, a ne reklamiranjem ‘likova i dela’ predstavnika vlasti”, naveo je NDNV.

Danica Vučenić je ranije izjavila da je SNS počeo da bojkotuje njene emisije, nakon što je u jednu od emisija pozvala Olju Bećković, autorku emisije “Utisak nedelje”, koja je skinuta sa programa Televizije B92.

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Zoran Babić demantovao je navode Danice Vučenić i dodao da je lično “izuzetno poštuje” Vučenićevu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!