Navijači više neće bojkotovati utakmice Vojvodine

31 avg 2018

Konačno ispunjeni zahtevi navijača Vojvodine da ne budu tretirani kao građani drugog reda

Organizacija “Građani Novog Sada privrženi Fudbalskom klubu Vojvodina” saopštila je večeras da neće bojotovati utakmicu Vojvodina-Crvena zvezda koja se igra u nedelju u Novom Sadu jer su nadležni izašli u susret njihovi zahtevima.

“Ono za šta smo se tokom prethodnih nedelja zajednički zalagali i borili, danas je dobilo svoj konačan epilog: građani Novog Sada privrženi FK Vojvodina ubuduće će, počevši već od utakmice protiv Crvene zvezde, po završetku meča moći slobodno da napuste stadion i više im neće biti uskraćivana sloboda kretanja, koja im je tokom prethodnih godina nepravedno i protivzakonito bila uskraćivana nakon svake značajnije utakmice naše ‘stare dame’”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su odluku da se posle predstojećeg derbija između Vojvodine i Crvene zvezde navijačima Vojvodine omogući da po završetku meča napuste stadion pre navijača gostujućeg kluba zajednički doneli svi suorganizatori predstojeće utakmice, a među njima i uprava FK Vojvodina.

“To predstavlja dokaz da smo u proteklom periodu imali krajnje legitimne zahteve u kojima smo se zalagali isključivo za poštovanje propisa i jednak tretman kakav imaju pristalice drugih klubova, ali istovremeno je i pokazatelj da samo zajedničkim delovanjem svih generacija vojvodinaša možemo zaštiti naša prava i sprečiti da na sopstvenom stadionu budemo tretirani kao građani drugog reda”, piše u saopštenju.

Dodali su da je to “velika pobeda” svih onih kojima je FK Vojvodina u srcu.

Apelovali su na navijače da na utakmici u nedelju ispune severnu i zapadnu tribinu stadiona i Vojvodini “uliju preko potrebnu energiju i snagu da zablista u svom punom sjaju”, te da se na kraju meča navijači raduju još jednoj pobedi.

Ova organizacija je u poslednjih dvadesetak dana uputila više apela zbog toga što utakmica svog tima na stadionu Vojvodine u Novom Sadu ostaju zatvoreni nekad i po dva sata nakon meča.

„U takvim situacijama, često nam nije dozvoljeno čak ni da koristimo toalet, a ovakve policijske torture nisu pošteđeni ni deca, kao ni naši stariji sugrađani i gledaoci koji pate od hroničnih oboljenja“, upozoravali su navijači.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!