Nataša Jeremić podnela krivičnu prijavu protiv SNS, Vučića i Jovanova

23 Mar 2017

"Očekujemo da će tužilaštvo brzo reagovati"

Novinarka i supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nataša Jeremić podnela je danas krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Srpske napredne stranke, njenog lidera Aleksandra Vučića, kao i funkcionera SNS-a Milenka Jovanova, rekao je advokat Vladimir Gajić.

“Ona je krivičnu prijavu podnela zbog događaja 20. marta, kada su je optužili da je glavni vođa narkodilera u Srbiji. Protiv SNS-a krivičnu prijavu je podnela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Milenko Jovanov”, izjavio je Gajić novinarima u Beogradu.

On je rekao da je krivična prijava podneta “zbog izvršenja krivičnog dela lažno prijavljivanje” i dodao da očekuje da će tužilaštvo brzo reagovati.

Funkcioner SNS-a Milenko Jovanov je u saopštenju naveo da Nataša Jeremić “upravlja celokupnim narkotržištem u Srbiji”, a potom se premijer Aleksandar Vučić zbog te izjave izvinio građanima.

Nataša Jeremić je na konferenciji za novinare u utorak rekla da ne prihvata izvinjenje Aleksandra Vučića.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!